GM en LG Energy gaan fabriek voor EV-batterijen bouwen

 • General Motors (GM + 0,5%) kondigt een investering van meer dan $ 2,3 miljard aan voor de bouw van zijn tweede fabriek voor batterijcellen in de VS via een joint venture met LG Energy Solutions.
 • Zoals verwacht zal de faciliteit worden gevestigd in Spring Hill, Tennessee.
 • De Ultium Cells JV zal de nieuwe fabriek bouwen op grond die wordt gehuurd van GM. De bouw van de ongeveer 2,8 miljoen vierkante meter grote faciliteit zal onmiddellijk beginnen en de fabriek zal naar verwachting eind 2023 worden geopend. De faciliteit zal batterijcellen leveren aan de GM-assemblagefabriek in Spring Hill nadat deze operationeel is.
 • "De toevoeging van onze tweede geheel nieuwe Ultium-batterijcelfabriek in de VS met onze joint venture-partner LG Energy Solution is weer een belangrijke stap in onze overgang naar een volledig elektrische toekomst", zegt Mary Barra, CEO van GM, over de ontwikkeling .
 • Het bedrijf zegt dat de ultramoderne fabriek in Spring Hill de meest geavanceerde en efficiënte productieprocessen voor batterijcellen zal gebruiken. De plant zou extreem flexibel zijn en zich kunnen aanpassen aan de voortdurende vooruitgang in technologie en materialen.

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Detroit over dit jaar ligt volgens de analisten op 138.47 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 122.49 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten General Motors in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyses

  GM Opel Rotterdam ©

  GM
  GM


  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 7.59 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 5.19 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 10.75.

  Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 73 cent. General Motors 's dividendrendement ligt dus op 1.31 procent. Het doorsnee dividendrendement van de automobielsector ligt op een zeker aantrekkelijke 2.75 procent.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 78.08 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf april vorig jaar staat het aandeel maar liefst 163 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 20 en de 63 dollar.

  Historische koersen General Motors 2007-2021

  aandelenanalyses generalmotors

  Het aandeel staat om 16.33 0.88 procent hoger op 55.77 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.