Netflix gigantische outperformer dit jaar

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 52 procent tot één van de beste aandelen van de internetsector. Het gemiddelde aandeel uit de internetsector leverde de dit jaar een winst op van 25 procent. Overige outperformende aandelen in de sector zijn onder andere Alibaba en Total System Services . Bij de sectorunderperformers bevinden zich onder andere TripAdvisor , Akamai en Rocket Internet.

Rendementen NetFlix versus internetsector

koersdata

Buy & hold rendementen aandeel NetFlix over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 aanschaften staan nu op een forse winst van 6786 procent. Sinds 2012 koerst het aandeel op een winst van 2187 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel hoger.

Kerncijfers Amerikaanse internetsector

fundamenteel onderzoek

Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 52 maal de winst per aandeel betaald. De sector noteert op 4,92 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 221 procent in de plus en sinds 2007 501 procent in de plus.

Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van NetFlix over dit jaar komt uit op 11,5 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het concern 8,83 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten NetFlix in beeld plus taxaties 2017

beurskoers

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 529 miljoen dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 1,17 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een zeer royale 161,35 uit.

Analisten gaan er niet van uit dat NetFlix over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de internetbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,10 procent op.

Jongste koersdoelen rond de 189 dollar

Sanford C. Bernstein & Co, UBS en Robert W. Baird gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

NetFlix 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 80,79 miljard dollar.

Historische koersen NetFlix van 2007 tot 2017

beurskoers netflix

Het aandeel sloot donderdag op 188,78 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.