LNG wellicht impuls voor verliezend Chesapaeke Energy

Het aandeel Chesapeake Energy ligt al een tijdje onder druk. Het aandeel noteert bij een koers van 4,15 rondom haar laagste niveau van de afgelopen 12 maanden. Diverse analisten stellen echter dat het pessimisme over het aandeel te overdreven wordt. Het bedrijf zou een flinke boost kunnen krijgen door een stijgende vraag naar natuurlijke gassen.

P>Chesapeake Energy is de op 2 na grootste speler hiervan in de VS. Analisten stellen dat het bedrijf goed gepositionneerd is voor een grotere export van gas. Zo zijn de faciliteiten Texas Eagle Ford Shale en Haynesville Shale in west Louisiana makkelijk voor de export naar o.a. Mexico. Chesapeake Energy gaf eerder aan grote plannen te hebben om haar gasproductie tot en met 2020 jaarlijks te laten met groeien met percentages tussen de 5 en de 15 procent.

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 9,53 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 7,87 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Chesapeake Energy in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 686 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 74 cent over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 5,64.

Dividendbetalingen door Chesapeake Energy worden niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de energiebedrijven ligt op een magere 0,46 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Chesapeake Energy' nu rond de 2,77 miljard dollar.

Het aandeel staat om 16.51 0,36 procent lager op 4,17 dollar.

Historische beurskoersen Chesapeake Energy

koersgrafieken chesapeakeenergy

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.