Analisten rekenen op recordjaar Nike

Nike gaat morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Gezien de de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 36,01 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 34,35 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Nike in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 3,96 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 2,4 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 22,18.

De consensus van het dividend ligt op 0,78 cent per aandeel. Nike 's dividendrendement is dus 1,47 procent. Het doorsnee dividendrendement van de producenten van persoonlijke goederen ligt op een summiere 0,88 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 59 dollar

Raymond James, Jefferies & Co. en HSBC gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Nike 's beurswaarde 70,76 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 53,24 dollar.

Historische koersen Nike 2007-2017

financiele analyse nike

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.