Kansen voor Adobe

De resultaten die Adobe over het afgelopen derde kwartaal boekte bekoorden het gros van de analisten. Veel analisten stellen dat het aandeel nog behoorlijk ondergewaardeerd is. Dit baseren ze mede op basis van het feit dat veel van Adobe 's inkomsten uit relatief stabiele abonnementen komen. Dit ligt nu op ruim 78 procent van de totale omzet van het bedrijf. De verlenging van abonnementen levert het bedrijf hele lage kosten op terwijl de omzetten gewoon 'doorlopen'.

In het cloudsgement is Adobe echter maar een hele kleine speler vergeleken met bijvoorbeeld Amazon.com en Microsoft . Maar vergeleken met Salesforce, IBM en ook SAP AG is Adobe toch wel verder. Naast de beperkte clouddiensten biedt Adobe ook producten voor ontwerpen en productiviteitsapplicaties. Adobe 's betaalde designtool Spark is ruim 20 miljoen keer gedownload. Verder is Adobe ook actief met kunstmatige intelligentie. Haar nieuwe platform hiervoor heet Adobe Sensei en richt zich op data-analyse. Veel analisten stellen dat de kasstromen van de genoemde diensten nog niet volledig in de koers verwerkt zijn.

Gezien de de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 7,25 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 5,85 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Adobe in beeld plus taxaties 2017

koersdata

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 2,09 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 4,22 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 35,19.

Analisten rekenen er niet op dat Adobe dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de softwaresector ligt op een magere 0,23 procent.

Laatste koersdoelen rond de 153 dollar

De laatste 3 adviezen voor het softwarebedrijf zijn afkomstig van ABN AMRO, Barclays en Robert W. Baird.

Adobe 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 73,92 miljard .

Het aandeel sloot vrijdag op 148,5 dollar.

Historische beurskoersen Adobe

koersdata adobe

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.