Waarom analisten McDonalds goedkoop vinden

Het aandeel McDonald's is al tijden in trek op Wall Street . De afgelopen weken verloor het aandeel echter hetgeen door analisten wordt toegeschreven door een mindere vraag in verband met de orkanen in Amerika. Voor de langere termijn zijn de perspectieven van het bedrijf echter uitstekend is het algemene analistenoordeel. Analist Jeremy Scott van Mizuho verhoogde onlangs zijn taxatie voor het aandeel van 170 naar 173 dollar. Scott roemt McDonald's ' plannen voor Azië waar het onder andere in India samenwerkt met Coca-Cola .

Verder startte McDonald's laatst duizenden franchiserestaurant in China. Verder breidt de fastfoodketen ook uit op digitaal gebied. Zo gaat het bedrijf digitale menu's en zelf-service kiosken bij diverse restaurants openen.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 22,52 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 24,62 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten McDonald's in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De meeste analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 5,34 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 6,55 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 23,41.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,81 dollar. McDonald's 's dividendrendement komt hiermee uit op 2,48 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de horecabedrijven ligt op een nihile 0,27 procent.

Jongste koersdoelen rond de 168 dollar

Barclays , Morgan Stanley en RBC Capital Markets gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt McDonald's 's totale beurswaarde 139,06 miljard dollar.

Het aandeel staat om 15.47 0,65 procent hoger op 153,35 dollar.

Historische koersen McDonald's van 2007 tot 2017

fundamenteel onderzoek mcdonald's

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.