Tumult bij GE, aandeel fors lager

Het aandeel General Electric ligt de laatste tijd behoorlijk onder druk. Het aandeel noteert bij een koers van ruim 23 dollar rond haar laagste niveau in 12 maanden. Het rommelt al een tijdje bij het bedrijf waar onlangs diverse topmanagers zijn vervangen. Zo stapte CEO Jeff Immelt op die al een hele lange tijd aan het roer stond. Ook de CFO van GE is onlangs opgestapt. De analisten van Deutsche Bank vermoeden dat de dividenden van het bedrijf onzeker zijn geworden. De analisten vermoeden dat vroeg of laat het dividend van het bedrijf omlaag zal moeten gaan.

GE ondergaat momenteel een transitie en veel analisten vermoeden dat dit een lang proces zal zijn. In 2012 verdiende het bedrijf nog ruim 144,9 miljard dollar. Over 2016 daalde dit naar 69 miljard dollar. Analisten, naast die van Deutsche, raden nu beleggers aan om het aandeel voorlopig links te laten liggen.

Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 125,19 miljard dollar.

Historische omzetten en resultaten General Electric in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 12,89 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1,53 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 15,27 te liggen.

Fors dividend General Electric

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 0,96 cent. General Electric 's dividendrendement komt hiermee uit op 4,11 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de gediversifieerde industriele bedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,71 procent op.

Actuele koersdoelen rond de 23 dollar

De laatste 3 adviezen voor het gediversifieerde industriële bedrijf zijn afkomstig van ABN AMRO, KBC Securities en JP Morgan.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt General Electric 's totale beurswaarde 219,1 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 23,36 dollar.

Historische koersen General Electric voorbije 10 jaar

financiele analyse generalelectric

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.