McDonald's ziet er aantrekkelijk uit, enorme outperformer VS megacaps

Het aandeel van de Amerikaanse fastfoodketen McDonald's is al lange tij een enorme outperformer bij de Amerikaanse megacaps. Sinds begin dit jaar staat het aandeel al ruim 31 procent hoger. De analisten van het in Ohio gevestigde Longbow Research verhoogden onlangs hun advies van houden naar kopen. De analisten stellen dat de perspectieven voor fastfoodketens wereldwijd gunstiger worden. Over het afgelopen kwartaal zag McDonald's haar omzet met ruim 6,6 procent groeien.

Dit is fors beter dan anderen uit haar peergroup zoals Starbucks , Pizza Hut, Yum Brands en KFC bij wie de groei lijkt te haperen. McDonald's zet verder in op digitale groei, gaat haar menu's uitbreiden en is ook een samenwerking met Uber gestart. Verder breidt McDonald's fors uit in China waar het aantal franchisevestigingen 'booming' is.

Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 22,58 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 24,62 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten McDonald's in beeld plus taxaties 2017

beurskoers

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 5,34 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 6,56 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 24,99 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,81 dollar. McDonald's 's dividendrendement komt neer op 2,32 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de horecasector ligt op een magere 0,27 procent.

Jongste koersdoelen rond de 168 dollar

Morgan Stanley , Barclays en RBC Capital Markets gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van McDonald's ' nu rond de 148,63 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 163,91 dollar.

Historische koersen McDonald's

beurskoers mcdonald's

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.