Groei bij Apple lijkt aan te houden

Ondanks de tegenwind die er zou zijn bij de totale omzetten van Apple zijn er zeker ook nog positieve geluiden voor het bedrijf. Zakenbank Piper Jaffray stelde onlangs in een rapport dat ruim 82 procent van de Amerikaanse tieners een nieuwe iPhone zou willen kopen. Daarnaast zou ook de vraag naar Apple 's Smartwatch aan het aantrekken zijn. De zakenbank stelt dat de hogere prijzen voor de producten blijkbaar de potentiële kopers niet wegjaagt.

Veel analisten stellen dan ook dat de fundamenten bij Apple ijzersterk blijven. Qua waarderingsratio's verslaat het bedrijf het gros van haar peergroup. Zo heeft Apple nog steeds betere scores qua return on assets (ROA), return on equity (ROE), return on investments (ROI) en betere marges. Zo ligt bijvoorbeeld Apple rendement op haar bezittingen (ROA) op 14,3 procent terwijl dat van de peergroup onder nul zit (op -3%).

Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 227,52 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 215,64 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Apple in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 47,34 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 9,01 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 17,42 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2,37 dollar. Apple 's dividendrendement komt hiermee op 1,51 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwaresector ligt op een magere 0,62 procent.

Laatste koersdoelen rond de 180 dollar

ER Capital, Robert W. Baird en Raymond James gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Apple 's marktkapitalisatie 875,81 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 156,99 dollar.

Historische koersen Apple

fundamenteel onderzoek apple

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.