Analisten gaan uit van recordomzet Cognizant

Morgen zal het Amerikaanse Cognizant haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Gezien de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 14,79 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 13,49 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Cognizant in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 2,2 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 3,7 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 20,41 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,47 cent. Cognizant 's dividendrendement is dus 0,62 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de hardwareproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 0,62 procent op.

Laatste taxaties rond de 76 dollar

JP Morgan, Oppenheimer & Co en Berenberg gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Cognizant ' nu rond de 45,99 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 75,51 dollar.

Historische koersen Cognizant afgelopen 10 jaar

financiele analyse cognizant

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.