E.ON bij hoogste dividendaandelen in Duitsland

Beleggers in het aandeel E.ON kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel E.ON nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. De consensus van het dividend ligt op 0,46 cent per aandeel. E.ON's dividendrendement komt dus op 5,82 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de energiebedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 15,23 procent.

Historische dividendrendementen E.ON

Morgen zal het Duitse E.ON haar cijfers over het afgelopen kwartaal publiceren. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 31,56 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2018 toen het concern 29,57 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten E.ON in beeld plus taxaties 2020

aandeel

De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 1,55 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 67 cent verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 11,79 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 12 euro

HSBC, Societe Generale en Credit Suisse gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van E.ON' momenteel circa 17,12 miljard euro. Het aandeel E.ON was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds maart vorig jaar staat het aandeel E.ON 17 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 8 en de 12 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 66 procent hoger.

Historische koersen E.ON afgelopen 10 jaar

aandeel e.on

Klikt u hier voor dividend aandeel E.ON. Om 11.35 staat het aandeel 4,23 procent hoger op 7,9 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.