Analisten slapen nog niet comfortabel bij Beter Bed

De Nederlandse beddenspecialist Beter Bed heeft recent zijn winstverwachting voor de eerste zes maanden van dit jaar neerwaarts moeten bijstellen. Het concern wijt dit aan een afnemend consumentenvertrouwen. Dit werd bekendgemaakt middels een tussentijds handelsbericht. Analisten hebben het aandeel gemiddeld genomen op houden staan.

Bijstelling winstverwachting
Waar Beter Bed eerder uitging van een winst in de eerste zes maanden van 2008 van 12,2 miljoen euro heeft het concern dit neerwaarts bijgesteld tot 11 miljoen euro. Het afgenomen consumentenvertrouwen is er mede debet aan dat Beter Bed in het tweede kwartaal is geconfronteerd met moeilijke marktomstandigheden.

In het eerste half jaar van 2008 wist Beter Bed een omzet te boeken van 175 miljoen euro. Dit is een stijging van 4% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Wanneer het tweede kwartaal van 2008 wordt vergeleken met het tweede kwartaal van 2007 is er een stijging van 3%, 79 miljoen euro tegenover 77 miljoen euro.

Beter Bed wist vooral in Zwitserland een flinke omzetstijging te realiseren. In het alpenland steeg de omzet in H1’08 met 25%. In buurland Oostenrijk was dit 13%. In de rest van de landen waar Beter Bed actief is bedroeg de omzetgroei gemiddeld genomen 3%.

Op 29 augustus worden de halfjaarcijfers bekendgemaakt.

Consensus neutraal
Over het algemeen genomen waren analisten teleurgesteld over de gepresenteerde resultaten van Beter Bed , ondanks dat deze overeenkwamen met de verwachtingen. Analisten verwachten dat de onzekerheid die momenteel heerst op de aandelen zal blijven drukken.

Op dit moment is er voor het aandeel slechts 1 koopadvies afgegeven. Daar tegenover zijn er 7 houd- en 2 verkoopadviezen afgegeven. Zodoende is de consensus voor het aandeel neutraal. De slotkoers van vrijdag 18 juli (9 euro) ligt dicht bij het gemiddeld koersdoel van de analisten (10,13 euro). Het verwacht rendement van het aandeel is 12,50%.