Analisten positief over AMG

Analisten zijn behoorlijk tevreden over het aandeel AMG . Voor de nieuwkomer op het Damrak zijn in het prille verleden nog nooit verkoopadviezen afgegeven. De consensus van de winst per aandeel over dit jaar ligt op 2,60 euro. Dit is ruim hoger dan het resultaat over 2007. Uitgaande van de consensus bedraagt AMG ’s koers/winst-verhouding 18,46. Dit is echter nog steeds zeer fors in vergelijking met de koers/winst-verhoudingen van de peer group die gemiddeld rond de 8 noteren.

Resultaten H1 2008
De omzet steeg in het tweede kwartaal met 31% tot 226,45 miljoen dollar. De brutowinst kwam uit op 46,86 miljoen dollar (van 30,44 miljoen dollar). De hogere omzet en de lagere kosten resulteerden in een tot 30,52 miljoen dollar gestegen EBITDA . De winst per aandeel van AMG kwam uit op 0,92 USD. AMG stelt in haar persbericht dat de resultaten over het tweede kwartaal vooral beïnvloedt werden door de gestegen grondstofprijzen en de hoge volumes van ferrovanadium, chromium en diverse andere metalen. Voor de komende jaren is de consensus van de winst per aandeel (volgens persbureau Reuters) ieder jaar stukken hoger opeenstapelend.

Analist Izaks van Beleggers Belangen blijft positief over het aandeel. De heer Izaks ziet voldoende groeiperspectieven voor het aandeel. Dit ondanks de onzekere factor Timminco. AMG heeft een belang van 50,50% in Timminco. Dit bedrijf verkocht aanzienlijk minder producten (solar grade sillicium). Desondanks blijft het aandeel op de kooplijst staan bij Beleggers Belangen. Analist Zwinkels van RBS heeft na de presentatie van de H1 cijfers zijn taxaties voor het aandeel (koersdoel van 73 en een koopadvies) niet veranderd. Analist Zwinkels ging uit van een hogere productie dit jaar bij Timminco (1600 ton versus 1400 zoals AMG verwacht) maar de analist gaat er desondanks toch vanuit dat de lagere volumes gecompenseerd kunnen worden door hogere prijzen. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen van 69 euro is fors hoger dan de huidige koers.