Coca-Cola in top Amerikaanse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Coca-Cola kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Coca-Cola nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. De consensus van het dividend ligt op 1,64 dollar per aandeel. Coca-Cola's dividendrendement komt dus op 3,5 procent uit. Het doorsnee dividendrendement van de drankenproducenten ligt op een summiere 0,46 procent.

Historische dividendrendementen Coca-Cola

Morgen zal het Amerikaanse Coca-Cola met haar resultaten over het afgelopen kwartaal komen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 32,64 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 37,27 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Coca-Cola in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

Coca-Cola Coca Tilburg fabriek

Coca-Cola
Coca-Cola


De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 7,93 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 1,83 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 25,58 uit.

Laatste taxaties rond de 50 dollar

De meest recente adviezen voor de drankenproducent zijn afkomstig van Jefferies & Co., KBC Securities en Cowen and Company.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Coca-Cola' nu rond de 199,83 miljard dollar. Het aandeel Coca-Cola was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf juli vorig jaar staat het aandeel Coca-Cola 6 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 36 en de 60 dollar.

Koershistorie Coca-Cola van 2007 tot 2020

aandelenanalyses coca-cola

Klikt u hier voor dividend aandeel Coca-Cola. Het aandeel sloot maandag op 46,82 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.