Analisten zeer tevreden met Staples

Het Amerikaanse Staples heeft recentelijk haar cijfers over het tweede kwartaal bekendgemaakt. Het Amerikaanse bedrijf nam eerder dit jaar Corporate Express over om zijn positie op de Europese markt te verstevigen. Staples gaf aan dat het een nettowinst van 150 miljoen dollar heeft geboekt, een daling van 16% ten opzichte van een jaar eerder. Analisten reageren vooralsnog positief op de gepresenteerde cijfers.

Corporate Express
De winst per aandeel Staples kwam uit op 0,21 dollar wat een daling betekende van 16% in vergelijking met het jaar 2007. De omzet van het bedrijf ging echter wel omhoog mede dankzij Corporate Express. De winst kwam uit op 5,1 miljard dollar, een stijging van 18%. Vorige maand toonde Staples al haar voorlopige tweede kwartaalcijfers. Hierin was echter niet kersverse aankoop Corporate Express in meeberekend.

Corporate Express zorgde voor een omzetbijdrage van 673 miljoen dollar. Exclusief Corporate Express steeg de omzet eveneens met 3% naar 4,4 miljard dollar.

Staples .jpg>

Consensus positief
Staples wordt door analisten beloond voor de goede cijfers. Zo krijgt de Amerikaanse onderneming maar liefst 13 koop- 3 houdadviezen en slechts 1 verkoopadvies. Het gemiddelde koersdoel van Staples komt uit op 28,88 dollar wat een verwacht rendement van 16,57% op zal leveren.

De koers-winstverhouding van Staples komt in 2008 uit op 18,77 een stijging van 7,37% ten opzichte van vorig jaar toen de koers-winstverhouding uitkwam op 17,48. Het dividend per aandeel komt uit op 0,22 dollar per aandeel wat eveneens een stijging ten opzichte van 2007 is van 0,05 dollar. Het dividendrendement komt uit op 0,89%.