Apple gaat 5G smartphones uitrollen

Morgen komt Apple met updates over haar 5G iPhones. Het bedrijf komt waarschijnlijk dit jaar iets later met de uitrol van haar nieuwe smartphones. Apple ziet dat gebruikers steeds langer hun model vasthouden dan eerder. Met de 5G-toepassingen wil Apple gebruikers verleiden om eerder over te stappen naar een 5G-model.

De omzet van Apple over dit jaar komt uit op 273,3 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 260,17 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Apple in beeld plus taxaties 2020

financiele analyse

Apple Apeldoorn Amac ©

Apple
Apple


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 56,86 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 3,24 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 36,1 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,84 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 0,72 procent. Het doorsnee dividend van de hardwareproducenten ligt op een schamele 0,59 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Apple's totale beurswaarde 2224,76 miljard dollar. Het aandeel Apple was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Apple maar liefst 100 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 53 en de 138 dollar.

Historische beurskoersen aandeel Apple

financiele analyse apple

Klikt u hier voor dividend aandeel Apple. Het aandeel sloot maandag op 116,97 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.