Analisten houden behoudende opinie over Unibail-Rodamco

Recent hebben verscheidene analisten hun taxaties voor Unibail-Rodamco bijgesteld, maar desondanks blijven zij behoudend over het aandeel. Volgens hen is het wachten op de publicatie van de halfjaarcijfers om te kunnen concluderen of het vastgoedfonds in staat zal zijn om zijn doelen voor dit jaar te realiseren.

Door onze redactie

Wachten op halfjaarcijfers
Analist Constantin Rohrbach van Landesbank Berlin heeft een ‘halten-advies’ voor Unibail-Rodamco afgegeven. De analist stelt dat de omzetcijfers weliswaar een lichte stijging laten zien, maar dat pas bij de publicatie van de halfjaarcijfers kan worden gesteld of het vastgoedfonds zijn jaardoelstellingen zal weten te realiseren. De strategie van Unibail-Rodamco gericht op winstgevende en goed bezochte commerciële winkelcentra zal met meer verkopen voortgezet worden, aldus Rohrbach.

Independent Research heeft eveneens een ‘halten-advies’ uitstaan. Volgens analist Zafer Rüzgar zijn het actieve portfoliomanagement alsook het hoge dividendbeleid geen katalysatoren meer voor de koers. De analist hanteert een koersdoel van 155 euro.

De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft tot slot op 1 juni zijn koersdoel voor Unibail-Rodamco opwaarts bijgesteld van 145 euro naar 158 euro, terwijl het koersdoel voor sectorgenoot Corio werd verhoogd van 48 euro naar 51 euro.

Consensus
Voor het aandeel staan momenteel 5 koop-, 13 houd- en 4 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus licht positief is. Wel kan echter gesteld worden dat de meeste analisten een behoudende mening omtrent het aandeel hebben aangenomen.

Het gemiddeld koersdoel bedraagt 149,48 euro, wat een negatief verwacht rendement oplevert van ruim 2%. Analisten zijn dus gemiddeld van mening dat de koers te ver is opgelopen en anticiperen op en kleine correctie in de komende periode.