Bed Bath & Beyond gaat onderdelen verkopen

Bed Bath & Beyond groeit online

Het Amerikaanse Bed Bath & Beyond meldde vandaag om voor circa 250 miljoen dollar aan activa te gaan verkopen. Dit betreft de onderdelen kerstbomen, textiel en een distributiecentrum. Voor de coronacrisis had het bedrijf veel last van haar online concurrentie maar sinds een paar maanden groeit het bedrijf ook op onlinegebied. In New York koerstte het aandeel op dit nieuws ruim 6 procent hoger. Sinds begin dit jaar won het aandeel ruim 28 procent.

Topman Mark Tritton spreekt van een vereenvoudiging van de portefeuille. Het bedrijf wil zich meer op de onderdelen huishouden, baby's, schoonheid en gezondheid gaan richten.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 9,81 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 11,16 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Bed Bath & Beyond in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettoverlies van 74 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een verlies per aandeel van 67 cent over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op -33,06 te liggen.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf vermoedelijk wel een dividend uitkeren. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,17 cent. Bed Bath & Beyond's dividendrendement is dus 0,77 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de algemene detailhandel ligt op een summiere 0,29 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Bed Bath & Beyond's marktkapitalisatie 2,93 miljard dollar. Het aandeel Bed Bath & Beyond was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Bed Bath & Beyond maar liefst 92 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 3 en de 23 dollar.

Historische koersen Bed Bath & Beyond 2007-2020

fundamantele data bedbath&beyond

Klikt u hier voor dividend aandeel Bed Bath & Beyond. Het aandeel staat om 19.54 8,38 procent hoger op 22,15 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.