Fors meer omzet PNC Financial

Verkoop belang BlackRock leverde 4,3 miljard nettowinst op

De resultaten van het Amerikaanse PNC Financial Services lagen stevig boven de consensus op Wall Street. De winst per aandeel steeg met 15 procent van 2,94 dollar naar 3,39 dollar. De analisten hadden op 2,12 dollar gerekend. Het bedrijf gaf aan zich nog veder op online te willen gaan richten. In het tweede kwartaal van dit jaar verkocht het bedrijf haar belang van 22,4 procent in BlackRock. Dit leverde een nettowinst op van 4,3 miljard dollar. PNC kocht naar belang in BlackRock al in 1995.

Omdat het bedrijf nu stevig in de liquide middelen zit verwachten analisten dat het bedrijf wellicht weer op overnamejacht kan gaan. In 2008 nam PNC National City Corp. over.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 16,57 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het concern 17,98 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten PNC Financial Services in beeld plus taxaties 2020

koersdata

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 6,38 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 15,2 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 7,23 te liggen.

Fors dividend PNC Financial Services

De consensus van het dividend ligt op 4,6 dollar per aandeel. PNC Financial Services's dividendrendement komt neer op 4,19 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de financiële dienstverleners levert een beperkt dividendrendement van circa 0,33 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van PNC Financial Services' momenteel circa 50,19 miljard dollar. Het aandeel PNC Financial Services was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel PNC Financial Services 20 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 79 en de 162 dollar.

Historische beurskoersen aandeel PNC Financial Services

koersdata pncfinancialservices

Klikt u hier voor dividend aandeel PNC Financial Services. Het aandeel sloot maandag op 109,83 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.