Analisten verhogen koersdoelen Netflix

Analisten rekenen op forse toename gebruikers

Netfix komt op 20 oktober met haar resultaten over het derde kwartaal. Effectenhuis Cowen verhoogde deze week haar koersdoel van 550 naar 625 dollar bij een gehandhaafd kopenadvies. Cowen verwacht een verdere groei van het aantal gebruikers in zowel de VS als internationaal. Geduid wordt op de stevige winstmarges die tussen de 80 en de 85 procent ingeschat worden.

Ook bij zakenbank Goldman Sachs ging het koersdoel omhoog, van 600 naar 670 dollar. De analisten rekenen op een netto toename van het aantal gebruikers van 6 miljoen. Dit vanwege de zwakke concurrentie en het feit dat veel meer mensen nu thuis zitten. Goldman Sachs vermoed dat de markt nog steeds te negatief is over Netflix's groeipotentieel. Bij Piper Sandler staat het koersdoel op 534 dollar bij een koopadvies. De analisten hier rekenen op bijna 9 procent meer gebruikers in de VS en internationaal zelfs meer dan 34 procent.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 24,91 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 20,16 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten NetFlix in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

Netflix kaarten Mechelen ©

Netflix
Netflix


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 2,81 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 6,22 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een zeer royale 87,05 uit.

De meeste analisten gaan er vanuit dat NetFlix geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de internetbedrijven ligt op een nihile 0,48 procent.

NetFlix's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 236,4 miljard dollar. Het aandeel NetFlix bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel NetFlix maar liefst 89 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 266 en de 575 dollar.

Historische koersen aandeel NetFlix

beurskoers netflix

Klikt u hier voor dividend aandeel NetFlix. Het aandeel sloot maandag op 541,45 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.