Warren Buffett's Dillard's schiet omhoog na bekendmaking groot belang Ted Weschler

Weschler betaalde eerder 5,3 miljoen dollar voor etentje met Buffett

Het aandeel Dillard's spoot afgelopen maandag ruim 40 procent omhoog door nieuws dat één van de topmannen van Berkshire Hathaway, Ted Weschler, bekendmaakte privé ruim 1,08 miljoen aandelen van het bedrijf gekocht te hebben. Dit komt neer op bijna 6 procent van het totale aantal uitstaande aandelen.

Het aandeel Dillard's verloor dit jaar bijna hetzelfde percentage als het maandag won. Het verlies over het derde kwartaal was lager dan door de analisten was verwacht.

Weschler zit trouwens bij Berkshire Hathaway nadat hij in 2012 5,3 miljoen dollar betaalde voor een etentje met Warren Buffett.

Warren Buffett in gesprek met CNBC over de markten in 2020

De omzet van Dillard's over dit jaar komt uit op 4,7 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 6,34 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Dillard's in beeld plus taxaties 2020

koersdata

De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettoverlies van 164 miljoen dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een verlies per aandeel van 7,04 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor -6,55.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,62 cent. Het dividendrendement van Dillard's ligt hiermee op 1,35 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een magere 0,29 procent.

Dillard's's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 1,03 miljard dollar. Het aandeel Dillard's was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Dillard's 33 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 22 en de 84 dollar.

Koershistorie Dillard's van 2007 tot 2020

koersdata dillard's

Klikt u hier voor dividend aandeel Dillard's. Het aandeel staat om 17.03 2,06 procent lager op 46,09 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.