Elringklinger en Airbus gaan samen brandstofceltechnologie ontwikkelen

Elringklinger en Airbus gaan samen in zee om brandstofceltechnologie te ontwikkelen. De samenwerking behelst onder andere de lancering van een joint venture. Elringklinger ontvangt verder naar verluid een vergoeding van tientallen miljoenen in ruil voor de openstelling van haar technieken op waterstofgebied. Airbus zal het merendeel van het belang van de joint venture hebben.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 1,46 miljard euro. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen het concern 1,73 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Elringklinger in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettoverlies van 12 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een verlies per aandeel van 21 cent verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op -34,24.

Dividendbetalingen door Elringklinger worden niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de automobiel ligt op een summiere 0,27 procent.

Elringklinger's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 455,56 miljoen . Het aandeel Elringklinger was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Elringklinger 13 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 3 en de 10 euro.

Historische beurskoersen aandeel Elringklinger

aandelenanalyses elringklinger

Klikt u hier voor dividend aandeel Elringklinger. Het aandeel staat om 17.36 28,23 procent hoger op 7,19 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.