Citigroup wijzigt favorietenlijst chemiesector, Zwitserse Clariant en Syngenta hoog op de lijst

De Amerikaanse bank Citigroup heeft deze week zijn lijst van meest geprefereerde aandelen voor de chemiesector gewijzigd. Waar K+S Group het veld moesten ruimen namen Syngenta en Clariant hun plek in. Wel hebben de analisten hun positieve adviezen voor de aandelen herhaald, wat aangeeft dat er nog voldoende vertrouwen is.

Door onze redactie

Verwijderd van favorietenlijst
De analisten van Citigroup hebben afgelopen donderdag een aantal wijzigingen doorgevoerd in hun ‘Most Preferred List’ voor de chemische sector. Het Duitse K+S Group is door de analisten verwijderd, omdat er volgens hen op korte termijn geen katalysatoren voor het aandeel aanwezig zijn. Wel is het advies blijven staan op ‘buy’ met daarbij een koersdoel van 62 euro.

Ook landgenoot BASF is door de analisten van de lijst gehaald, omdat de economische vooruitzichten voor het chemieconcern niet zo rooskleurig zijn als drie maanden geleden. Voor BASF hanteren de analisten een ‘buy-advies’, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 75 euro.

Toegevoegd aan favorietenlijst
Clariant is door Citigroup samen met Syngenta toegevoegd aan de ‘Most Preferred List’ voor de chemiesector. De analisten stellen dat er inmiddels meer duidelijk is geworden over de beweegredenen van Clariant voor de overname van Süd-Chemie alsook de vooruitzichten. De analisten zijn daarom van mening dat de marktverwachtingen te laag zijn. De gunstige waardering van het aandeel, die door de overname een verbetering van de winstgevendheid en potentiële synergie zal weten te generen, zal volgens hen een positieve uitwerking hebben op het marktsentiment. De analisten hanteren voor het aandeel een ‘buy-advies’ met een koersdoel van 26 CHF.

Voor Syngenta hebben de analisten eveneens een ‘buy-advies’ uitstaan, waarbij het koersdoel 350 CHF bedraagt. Het marktsentiment voor het aandeel zal volgens de analisten verbeteren. De zorgen over de landbouwoogst voor dit jaar ondersteunen de vraag op langere termijn en kunnen leiden tot hogere verkoopprijzen.