Credit Suisse vindt Europese banken aantrekkelijk gewaardeerd

De Zwitserse zakenbank Credit Suisse heeft vorige week een aantal Europese banken onder de loep genomen. Zij stellen dat diverse Europese banken momenteel aantrekkelijk gewaardeerd zijn en conjuncturele risico’s daar niets in zouden veranderen. Binnen de sector geldt BNP Paribas nog altijd als favoriete aandeel.

Door onze redactie

Europese banken
Analist Daniel Davies van Credit Suisse stelt dat zelfs wanneer de inkomsten van het afgelopen voorjaar in het restant van dit jaar zouden voorduren, aandelen van de vier grootste contintaal-Europese commerciële banken gunstig zijn gewaardeerd. Daarin veranderen ook die conjuncturele risico’s niets, die wel een negatieve invloed kunnen hebben op de koers.

De analist heeft de volgende adviezen uitstaan:

 • UBS – ‘neutral-advies’ met een koersdoel van 20,50 CHF
 • BNP Paribas – ‘outperform-advies’ met een koersdoel van 69 euro
 • Société Générale – ‘neutral-advies’ met een koersdoel van 52 euro
 • Deutsche Bank – ‘outperform-advies’ met een koersdoel van 66 euro

  BNP Paribas nog altijd favoriet
  Binnen de banksector geldt op basis van de consensus BNP Paribas nog altijd als favoriete aandeel van analisten. Slechts 1 analist heeft een verkoopadvies uitstaan, tegenover 5 houd- en 20 koopadviezen. Gemiddeld hanteren analisten een koersdoel van 64,60 euro, hetgeen een verwacht rendement oplevert van bijna 24%.

  Société Générale is een goede tweede met 19 koop-, 8 houd- en 0 verkoopadviezen. Voor dit aandeel hebben analisten gemiddeld een koersdoel uitstaan van 53,49 euro, wat resulteert in een verwacht rendement van bijna 37%.

  Voor Deutsche Bank staan de meeste koopadviezen uit, te weten 21. Daartegenover staan echter ook 14 houd- en 3 verkoopadviezen, waardoor de consensus licht positief is. Het gemiddeld koersdoel bedraagt 51,09 euro, een verwacht rendement van ruim 28%.

  Tot slot UBS , waarvoor 14 koop-, 14 houd- en 7 verkoopadviezen uitstaan. Hierdoor is de consensus licht positief. Gemiddeld hanteren analisten een koersdoel van 19,84 CHF, hetgeen resulteert in een verwacht rendement van bijna 23%.