Colgate vaart wel bij pandemie

Over het derde kwartaal kon Colgate zowel haar verkoopprijzen als volumes verhogen. Het bedrijf stelt door de pandemie een groeiende vraag te zien naar producten voor persoonlijke verzorging. Het bedrijf wil verder inzetten op e-commerce. Voor dit jaar rekent Colgate op een omzetstijging van tussen de 5 en de 10 procent. Mede hierdoor verhoogt het bedrijf ook haar reclame-uitgaven.

Colgate resultaten derde kwartaal 2020

Colgate resultaten q3 2020

De omzet van het Amerikaanse bedrijf Colgate-Palmolive over het voorbije kwartaal was vrij wel gelijk aan de verwachtingen van de analisten. De omzet steeg van 3,93 miljard dollar naar 4,15 miljard dollar. De analisten hadden op 4,02 miljard dollar gerekend. Het nettoresultaat kwam uit op 698 miljoen dollar (de verwachtingen van de markt lagen op 646,46 miljoen dollar). Een jaar terug in hetzelfde kwartaal was het nettoresultaat 578 miljoen dollar. Zodoende kwam het resultaat per aandeel uit op 0,81 cent.

Consensus resultaten Q3 Colgate-Palmolive

aandelenanalyses

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit New York City over dit jaar ligt volgens de analisten op 16 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het concern 15,69 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Colgate-Palmolive in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 2,55 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 2,97 dollar verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 26,56 uit.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,79 dollar verwacht. Colgate-Palmolive 's dividendrendement komt hiermee op 2,27 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de huishoudelijke goederensector ligt op een magere 0,28 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Colgate-Palmolive ' momenteel circa 68,08 miljard dollar. Het aandeel Colgate-Palmolive was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Colgate-Palmolive 14 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 58 en de 81 dollar.

Om 21.10 stond het aandeel 2,9 procent hoger op 78,89 dollar.

Historische koersen Colgate-Palmolive

historische koersen colgate-palmolive

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.