9 favoriete aandelen van ABN AMRO voor de langere termijn

ABN AMRO heeft afgelopen dinsdag vanwege de langste dag van het jaar een favorietenlijst opgesteld van aandelen voor de langere termijn (longs). Deze lijst wijkt op bepaalde punten af van de normale favorietenlijst van de analisten. Op de favorietenlijst staan onder meer Ahold , ING en Randstad .

Door onze redactie

Favorieten voor de langere termijn
De favorietenlijst die ABN AMRO heeft vastgesteld voor de langere termijn wijkt af van de normale favorietenlijst, doordat de focus naast de waardering voor een aandeel tevens gericht is op kwaliteit, over het hoofd geziene kernfactoren die de waarde kunnen stimuleren en kortetermijn factoren die niet in de koers verdisconteerd zijn. Hieronder volgen de aandelen met daarbij een korte toelichting van de analisten.

Accell
De gestage groei in de afgelopen tien jaar en de verwachting van de analisten dat de gunstige marktomstandigheden zullen aanhouden overtuigen hen om een ‘buy-advies’ voor het aandeel te hanteren, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 22 euro.

Ahold
Ahold zal volgens de analisten goed blijven presteren in Nederland en de VS. Daarnaast verwachten de analisten dat het bedrijf op korte termijn zijn nettoschuldpositie zal weten te verbeteren. Het advies luidt ‘buy’ met een koersdoel van 12,50 euro.

Brunel
In zowel Nederland als Duitsland is Brunel de crisis redelijk doorgekomen en de analisten gaan ervan uit dat het bedrijf winst zal genereren door het economische herstel. Het advies is vastgesteld op ‘buy’ met een koersdoel van 35 euro.

ING
Volgens de analisten kan ING met zijn sterke kapitalisatie negatieve marktbewegingen weerstaan. Daarnaast heeft de recente desinvestering ervoor gezorgd dat het bedrijf er nu goed voor staat wat betreft Bazel III. Zij hanteren een ‘buy-advies’ met een koersdoel van 10,50 euro.

Randstad
De analisten stellen dat Randstad zou kunnen blijven groeien door het herstel van de markt in Nederland. Het advies luidt ‘buy’ met een koersdoel van 70 euro.

Telegraaf
Telegraaf zou volgens de analisten juist beloond moeten worden voor het uit de weg gaan van de risicovolle en dure overname van SBS Broadcasting in plaats van de afstraffing van 20% ten opzichte van begin dit jaar. Het advies is verhoogd van ‘hold’ naar ‘buy’ met een koersdoel van 16 euro.

Ten Cate
Er is bij Ten Cate een grote hoeveelheid aan onbenut potentieel aanwezig voor zijn producten, aldus de analisten. Het advies is vastgesteld op ‘buy’ met een koersdoel van 39 euro.

TKH
Het bedrijf wordt volgens de analisten niet langer geteisterd door de economische crisis en ervaringen uit het verleden wijzen uit dat TKH op dergelijke momenten een winstgroei behaalt die de verwachtingen steeds weten te overtreffen. Er staat een ‘buy-advies’ uit met een koersdoel van 29 euro.

WereldHave
Voor Wereldhave is tot slot het advies vastgesteld op ‘buy’ met een koersdoel van 75 euro. De analisten verwachten een positieve herwaardering van het aandeel nu het bedrijf sinds 17 juni van AEX naar de AMX is gegaan.