SNS Securities geeft koopadvies af voor TenCate en plaatst het op favorietenlijst voor H2

SNS Securities is recent gestart met het volgen van TenCate, waarbij het aandeel tevens tot de favorietenlijst van de analisten voor het komende halfjaar behoort. De consensus voor het aandeel is hierdoor nog positiever geworden en analisten rekenen gemiddeld op een rendement van bijna 24%.

Door onze redactie

Gestart met volgen
De analisten van SNS Securities hebben op 24 juni een ‘buy-advies’ voor TenCate afgegeven, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 40 euro. Het bedrijf heeft volgens de analisten leidende posities in verscheidene sectoren en een sterke logica wat betreft strategisch, commercieel en financieel management. Verder wijzen zij erop dat TenCate een sterke focus heeft op innovatie en sterke partnerschappen weet te sluiten met afnemers.

De analisten verwachten dat TenCate, na een strategische koerswisseling over de afgelopen tien jaar, de komende jaren de onderliggende groei en winstgevendheid sterk zal weten te verbeteren. Dit rechtvaardigt een waardering van meer dan de huidige 5,5x ebitda die SNS Securities voor 2012 raamt. Dit wordt volgens de analisten onderbouwd door recente nieuwe orders.

Het aandeel staat daarom eveneens op de favorietenlijst die SNS Securities heeft opgesteld voor het tweede halfjaar van 2011. Naast TenCate staan verder ASM International , Boskalis , Randstad , Hes Beheer, Kendrion , LBi, CSM, Vopak en Wolters kluwer op de ‘Top Picks List’.

Consensus
Door het positieve advies van SNS Securities staan er nu voor het aandeel 6 koopadviezen en 1 houdadvies uit. Geen van de analisten hanteert een verkoopadvies, waardoor de consensus zeer positief genoemd mag worden.

Gemiddeld hebben analisten een koersdoel uitstaan van 34,40 euro, hetgeen een verwacht rendement oplevert van bijna 24%.