Cisco: resultaten Q3 lager dan verwacht

De omzet van het Amerikaanse bedrijf Cisco Systems over het voorbije kwartaal was iets minder dan de meeste analisten op Wall Street verwacht hadden. De omzet ging omlaag van 13,16 miljard dollar naar 11,93 miljard dollar zo berichtte de producent van hardware vrijdag. De consensus van de analisten lag op 12,72 miljard dollar.

Het bedrijf hield een resultaat van 2,17 miljard dollar over (de verwachtingen van de markt lagen op 3,58 miljard dollar). Een jaar terug in hetzelfde kwartaal hield het bedrijf nog 2,93 miljard dollar over. Zodoende kwam het resultaat per aandeel uit op 0,51 cent.

Consensus resultaten Q3 Cisco Systems

aandeel

Voor de rest van dit jaar rekent het bedrijf zelf op een winst per aandeel van tussen de 74 en 76 cent. Voor 2021 verwacht Cisco een verder herstel van de markt. Het bedrijf wil zich meer in digitaal gaan specialiseren in plaats van een pure hardware speler (routers etc.) te zijn. De omzet uit hardware daalde met 13,3 procent tot 8,58 miljard dollar terwijl de omzet uit diensten met circa 2 procent steeg tot 3,34 miljard dollar.

Per volgend jaar zal R. Scott Herren de nieuwe CFO worden als opvolger van Kelly Kramer die ruim 9 jaar CFO was.

"Cisco is off to a solid start in fiscal 2021 and we are encouraged by the signs of improvement in our business as we continue to navigate the pandemic and other macro uncertainties" aldus topman Chuck Robbins.

Cisco resultaten 3e kwartaal 2020

Cisco resultaten 2020

ABN AMRO houdt koopadvies

Het aandeel blijft bij de analisten van ABN AMRO op kopen staan bij een koersdoel van 48 dollar. "De belangrijkste producten van Cisco hebben te lijden als gevolg van een grote huivering om de netwerkinfrastructuur te vernieuwen. Cisco profiteert echter op andere punten van de pandemie. Zo is er meer vraag naar apparatuur om op afstand samen te werken en naar veiligheid rond cloud netwerken.

We geloven dat een omslag in zicht is voor Cisco na diverse kwartalen met dalende inkomsten. We rekenen op betere prestaties in het tweede kwartaal van het boekjaar. Ook Cisco zelf is optimistischer over de nabije toekomst. De koers van het aandeel steeg met 7% na de bekendmaking van de cijfers
" zo stellen de analisten.

Bij KBC Securities blijft het aandeel ook op kopen staan bij een koersdoel van 50 dollar. Analist Stijn Plessers schat de koers/winst-verhouding op 12,5 in en dat is volgens hem te goedkoop. Zo taxeert hij de koers/winst-verhouding van de S&P 500 in op 20.

Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit San Jose volgens de analisten uit op 48,43 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2019 toen het concern 49,3 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Cisco Systems in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

Cisco Systems kantoor Amsterdam ©

Cisco Systems
Cisco Systems


De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 13,15 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3,12 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 12,39.

Fors dividend Cisco Systems

De consensus van het dividend ligt op 1,46 dollar per aandeel. Cisco Systems 's dividendrendement komt neer op 3,78 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de hardwareproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 0,32 procent op. Het is de verwachting dat het bedrijf op 31 december een interim-dividend van 36 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 164,35 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds november vorig jaar staat het aandeel 11 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 32 en de 50 dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 38,67 dollar.

Historische koersen Cisco Systems 2007-2020

beurskoers ciscosystems

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.