Boskalis verkoopt aan Lamnalco voor 450 miljoen euro

Koninklijke Boskalis Westminster heeft samen met het Saudie-Arabische bedrijf The Rezayat Group een overeenkomst bereikt om de terminals en AHTS transport activiteiten (zie afbeelding) van Smit te verkopen aan Lamnalco. Zowel Boskalis als Rezayat hebben een 50 procent meerderheid in Lamnalco. Het aandeel Boskalis noteert op de Amsterdamse beurs een winst van 0,8 procent op een koers van 32,87 euro omstreeks 13:00 uur.

Lamnalco
AHTS boot SMIT <a href='/aandeel/286-boskalis'> Boskalis </a> Het sleepdienstenbedrijf Lamnalco zal 450 miljoen euro betalen voor de activiteiten waarvan Boskalis ongeveer 75 procent in contanten zal ontvangen. Het bedrijf zal alle Smit-terminalactiviteiten overnemen, uitgezonderd die van Rebras (Brazilië) en van de joint-venture in Egypte en Singapore. Ook zal Lamnalco acht AHTS schepen overnemen van SMIT. Alle verkochte activiteiten in 2010 zullen een EBITDA opleveren van ongeveer 55 miljoen euro.

aandelenbeursSmit Terminals en Lamnalco hebben beide een leidende positie in de mondiale markt van dienstverlening aan olie- en gasterminals. Door de verkoop zal Lamnarco een slagvaardig en goed gefocust bedrijf worden. De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2011 plaatsvinden.