Pharming breidt uit naar Oss

Biotechbedrijf Pharming maakte deze morgen bekend dat het zich heeft gecommitteerd tot het bouwen van een nieuwe productiefaciliteit ter uitbreiding van de verwerkingscapaciteit van het hoofdproduct RUCONEST® (recombinant C1-esteraseremmer (rhC1INH)).

De zogeheten downstream-productie omvat de zuivering, filtratie en concentratie van het startmateriaal. De bouw start medio 2021 op het Pivot Park in Oss. Pivot Park is ook de locatie van BioConnection B.V., de fill & finish-partner van Pharming , waarin een minderheidsbelang wordt gehouden.

Op Pivot Park betrekt Pharming een nieuw, duurzaam gebouw van vijf bouwlagen met een totale vloeroppervlakte van circa 4.000 m². Het gebouw is specifiek voor Pharming ontworpen en is prominent gesitueerd op het terrein. Het is het eerste nieuwe gebouw op de campus en CEO Drees hoopt dat er nog veel meer zullen volgen. De komst van Pharming naar Pivot Park zorgt voor tenminste zo’n veertig nieuwe arbeidsplaatsen in Oss.

Pivot Park campus werd in 2012 opgericht om bedrijven en kennisinstituten die zich richten op innovaties in de ontwikkeling van geneesmiddelen met elkaar te verbinden. Zowel startups als scale-ups vinden er alle kennis en middelen die ze nodig hebben om hun bedrijfsgroei te versnellen. Met ruim zestig bedrijven en dagelijks bijna zeshonderd professionals die bijdragen aan het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen, groeit Pivot Park momenteel uit tot dé hot-spot voor biotechnologische en farmaceutische innovatie in Europa.