Analisten vinden koers JP Morgan Chase acceptabel

Analisten zien nu, mede door de laatste koersstijging van het aandeel, noch opwaarts noch neerwaarts potentieel voor het aandeel JP Morgan Chase . Daarom noemt het gros van de analisten het aandeel JP Morgan Chase op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 16 analisten geanalyseerd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de actuele richtprijzen voor het aandeel staat op 117,25 dollar. Dit is zo'n 5 procent minder dan de huidige koers van 123,32 dollar.

Veel onzekerheid waarderingen JP Morgan Chase

financiële analyse

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit New York City op 119,16 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 115,63 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten JP Morgan Chase in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

JP Morgan Chase Morgan Londen ©

JP Morgan Chase
JP Morgan Chase


De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 23,08 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 7,44 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 16,58 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 3,6 dollar. JP Morgan Chase 's dividendrendement komt hiermee op 2,92 procent te liggen. Van de sector worden geen dividenden verwacht. Volgens de consensus zal het bedrijf op 31 december een interim-dividend van 90 cent uit zal gaan keren.

Meest recente koersdoelen rond de 115 dollar

KBC Securities, Credit Suisse en Bank of America Merrill Lynch gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 403,97 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel 3 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 77 en de 141 dollar.

Koershistorie JP Morgan Chase 2007-2020

historische koersen jpmorganchase

Klikt u hier voor dividend aandeel JP Morgan Chase. Het aandeel sloot dinsdag op 123,32 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.