Topman Delta Airlines hoopvol

Vandaag stuurde topman Ed Bastian van Delta Airlines een memo aan zijn personeel en de SEC. Hij stelde dat het bedrijf ondanks de coronapendemie op weg is om dit voorjaar niet meer verliesmakend te zijn. Delta Airlines ziet tot nu tot nog maar een beperkte aantrekkende vraag. Voor het lopende kwartaal ligt de bezetting naar verwachting op circa 30 procent van die van 2019. Deze lagere bezetting kost het bedrijf tussen de 12 en de 14 miljoen dollar per dag zo stelde de topman.

In het derde kwartaal bedroeg dit ruim 25 miljoen dollar per dag. Het hoop op herstel baseert Bastian vooral op een werkend coronavaccin zo lezen we op The Street.

Delta Airlines jaarverwachtingen

Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Atlanta volgens de analisten uit op 16,96 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 47,01 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Delta Air Lines in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

De analisten rekenen voor 2020 op een nettoverlies van 6,66 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een verlies per aandeel van 10,47 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op -3,92 uit.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 45 cent. Delta Air Lines's dividendrendement is dus 1,1 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de luchtvaartbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,09 procent op. Het is de verwachting dat het bedrijf op 12 februari een interim-dividend van 12 cent uit zal gaan keren.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 27,93 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 26 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 18 en de 62 dollar.

Historische koersen Delta Air Lines voorbije 10 jaar

beurskoers deltaairlines

Klikt u hier voor dividend aandeel Delta Air Lines. Om 19.04 staat het aandeel 6,21 procent hoger op 41,07 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.