Aandeel ThyssenKrupp dit jaar bij achterblijvers in metaalsector

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse daling van 51 procent één van de slechtere aandelen van de metaalsector. Overige aandelen uit de peergroup met fors negatieve rendementen zijn onder andere Petrocorp Inc , American Power Group Corp en Hawkstone Mining.

Rendementen ThyssenKrupp versus metaalsector

fundamantele data

Buy & hold rendementen aandeel ThyssenKrupp over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

De belegger die het aandeel in 2007 kocht staat nu op een gigantisch verlies van 81 procent. Vanaf 2012 staat het aandeel op een verlies van 68 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een winst van 38 procent.

Kerncijfers Europese metaalsector

aandeel

Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 61 maal de winst per aandeel betaald. De sector noteert op 12,43 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 181 procent in de plus en sinds 2007 165 procent in de plus.

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Essen over dit jaar ligt volgens de analisten op 31,69 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 28,9 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten ThyssenKrupp in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

Thyssenkrupp Apeldoorn liften ©

Thyssenkrupp
Thyssenkrupp


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettoverlies van 854 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een verlies per aandeel van 1,13 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op -5,27.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk toch wel een dividend uitkeren. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3 cent verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 0,5 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de metaalproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 0,13 procent op.

Laatste analistentaxaties rond de 6 euro

De laatste 3 adviezen voor het metaalbedrijf zijn afkomstig van Nord Landesbank, Kepler Capital Markets en Jefferies & Co..

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 3,71 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf december vorig jaar staat het aandeel 49 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 3 en de 12 euro.

Historische koersen ThyssenKrupp

historische koersen thyssenkrupp

Klikt u hier voor dividend aandeel ThyssenKrupp. Om 12.44 stond het aandeel 3,19 procent hoger op 5,95 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.