Beter Bed voorziet hogere winst

Slaapkamerspecialist Beter Bed verwacht ondanks mooi weer en een terughoudende consument een toename van de nettowinst over het eerste halfjaar. Onder de streep zal circa 7 procent meer staan dan in dezelfde periode een jaar eerder, zo maakte Beter Bed vrijdag bekend.

Over de eerste 6 maanden bedroeg de omzet van het bedrijf 185 miljoen euro, een toename van 4 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2010. In het tweede kwartaal kwamen de opbrengsten uit op 84 miljoen euro, 3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Traditioneel moet Beter Bed het door de seizoenen niet hebben van het tweede en derde kwartaal voor de winstgevendheid. De onderneming verwacht dan ook een daling van de nettowinst in het tweede kwartaal van 1,7 miljoen euro in 2010 naar circa 1,6 miljoen euro.

Orders
Het mooie weer in april en mei betekende rustige maanden voor Beter Bed . Maar juni en de eerste weken van juli lieten mede door sterke promotie-acties een forse verbetering van de orders zien, aldus de onderneming.

Beter Bed opereert met 1147 winkels in zeven Europese landen, waaronder Nederland en Duitsland. In Nederland daalde de omzet het eerste halfjaar met 1 procent. Nederland was het enige land waar Beter Bed de inkomsten zag teruglopen.

Agressief
In de eerste 6 maanden opende Beter Bed , dat een zogenoemd agressief winkelbeleid voert, 55 winkels en sloot er 25. Verder werden 15 vestigingen tijdelijk gesloten voor verbetering.

ANP