'Deutsche Telekom wil belang in Belgacom'

Deutsche Telekom wil een belang nemen in het Belgische Proximus . Dat meldde de Belgische krant Le Soir woensdag. Volgens de krant heeft het Duitse telecombedrijf de Belgische Staat in diens positie van grootaandeelhouder laten weten interesse te hebben in het telecomconcern.

Het Duitse bedrijf zou de Belgische regering begin dit jaar hebben gepolst om te zien of die een deel van haar meerderheidsbelang van 53,5 procent wil verkopen, aldus de krant, die zich baseert op een anonieme bron.

België
Deutsche Telekom wilde niet reageren op het bericht. Maar volgens Le Soir zou het bedrijf te horen hebben gekregen later terug te komen als de politieke situatie in België in rustiger vaarwater is gekomen. Belgische politici zijn nog druk doende een regeringscoalitie te vormen, meer dan een jaar na de parlementsverkiezingen in het land.

Privatisering van het voormalige staatsmonopolie is een gevoelig punt in België, maar de regering zei in 2008 dat er geen principiële bezwaren zijn het staatsbelang in Proximus te verkleinen.

ANP