Aandeel Deutsche Telekom aan kop qua Duitse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Deutsche Telekom kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Deutsche Telekom nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 60 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 4.06 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de vaste lijn communicatiebedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 2.65 procent.

Historische dividendrendementen Deutsche Telekom

Deutsche Telekom publiceert morgen haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van het concern uit Bonn over dit jaar komt uit op 100.4 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 80.53 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Deutsche Telekom in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

Deutsche Telekom Utrecht Nederland ©

Deutsche Telekom
Deutsche Telekom


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 5.14 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1.08 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13.68 uit.

Laatste taxaties rond de 22 euro

Jefferies & Co., Goldman Sachs en JP Morgan gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 70.05 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel 2 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 10 en de 16 euro.

Historische koersen Deutsche Telekom

aandelenanalyses deutschetelekom

Klikt u hier voor dividend aandeel Deutsche Telekom. Het aandeel staat om 10.28 0.81 procent hoger op 14.77 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.