Deutsche Telekom kijkt naar de meerderheid van T-Mobile

 • T-Mobile (TMUS) heeft zijn ergste dalingen van de dag gereduceerd na een rapport dat het moederbedrijf Deutsche Telekom (DTEGY) op zoek is naar een meerderheidsbelang.
 • Handelsblatt wijst op plannen die Tim Hoettges op donderdag op de Capital Markets Day van Deutsche Telekom zal presenteren - plannen die bedenkingen zagen van de Duitse regering en vertegenwoordigers van de arbeiders die bezorgd zijn dat Europa wordt verwaarloosd nu het Amerikaanse bedrijf dominant wordt.
 • Er is ook bezorgdheid over de schuldniveaus van Deutsche Telekom . Maar Hoettges wint sceptici en de Raad van Commissarissen met beloften om beide bezwaren waar te maken, aldus het rapport.

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Bonn op 106.44 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 101 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Deutsche Telekom in beeld plus taxaties 2020

  historische koersen

  Deutsche Telekom Utrecht Nederland ©

  Deutsche Telekom
  Deutsche Telekom


  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 4.83 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1.06 euro. De koers/winstverhouding komt hiermee op 15.65 te liggen.

  Fors dividend Deutsche Telekom

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 61 cent verwacht. Deutsche Telekom 's dividendrendement komt dus op 3.68 procent uit. Gemiddeld levert een aandeel in de vaste lijn communicatiebedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 6.24 procent op.

  Laatste taxaties rond de 23 euro

  De meest recente adviezen voor het telecombedrijf zijn afkomstig van Barclays , Societe Generale en UBS .

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 78.69 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf mei vorig jaar staat het aandeel maar liefst 30 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 13 en de 17 euro.

  Historische beurskoersen Deutsche Telekom

  historische koersen deutschetelekom

  Het aandeel staat om 15.20 1.9 procent hoger op 16.59 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.