Omzetdaling Carmax aldus consensus analisten

Morgen komt het Amerikaanse Carmax met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Richmond op 18,78 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 20,32 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Carmax in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 696 miljoen dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 4,25 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 23,12 uit.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de automobiel ligt op een nihile 0,25 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 16,45 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds december vorig jaar staat het aandeel 6 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 38 en de 109 dollar.

Historische koersen Carmax afgelopen 10 jaar

fundamantele data carmax

Klikt u hier voor dividend aandeel Carmax. Het aandeel sloot vrijdag op 98,25 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.