AstraZeneca verwerft Alexion Pharmaceuticals in de grootste biofarmaceutische deal van 2020

AstraZeneca geeft $ 39 miljard uit om Alexion Pharmaceuticals te kopen in een cash-and-stock deal. De deal waardeert Alexion op $ 175 per aandeel, een premie van 45% ten opzichte van de slotkoers van Boston Biotech een dag eerder.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst gaat $ 60 in contanten naar de aandeelhouders van Alexion voor elk Alexion-aandeel, de rest wordt betaald in AstraZeneca-aandelen. De deal komt voort uit de wens van AstraZeneca om een sterkere aanwezigheid in immunologie op te bouwen - en om de omzet een directe boost te geven.

AstraZeneca zal samen met het R & D-team van Alexion werken aan de pijplijn van Alexion van 11 moleculen in meer dan 20 klinische ontwikkelingsprogramma's voor het hele spectrum van indicaties, bij zeldzame ziekten en daarbuiten.

De gecombineerde bedrijven zullen twee snel convergerende, patiëntgerichte zorgmodellen samenbrengen met gecombineerde sterke punten op het gebied van immunologie, biologische geneesmiddelen, genomica en oligonucleotiden om toekomstige medicijninnovatie te stimuleren.