Fedex blijft op houden bij ABN AMRO

Het advies voor het aandeel Fedex blijft bij de analisten van ABN AMRO op houden staan bij een koersdoel van 210 dollar. Het bedrijf zag haar omzet in het tweede boekjaar van 2021 (dat al in november dit jaar eindigde) met 19 procent stijgen. In het eerste kwartaal was de groei 13 procent. Fedex is verder alweer een paar jaar de eigenaar van TNT Express.

"We denken niet dat we onze reëlewaarde-inschatting voor het aandeel van 210 dollar veel zullen veranderen. Misschien dat we het licht verhogen als gevolg van een hogere tijdswaarde van geld en een iets hogere verwachte omzet. Maar daar staat tegenover dat we de rendementsverwachting bij Ground iets verlagen. Na de koersstijging van de afgelopen maanden zijn de aandelen enigszins overgewaardeerd" zo stellen de analisten.

De analisten stellen verder dat Fedex meer rendement moeten halen uit haar netwerk. De verwachtingen van de markt zijn echter te groot aldus de analisten.

Fedex verwachtingen

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Memphis over dit jaar ligt volgens de analisten op 79,57 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 69,22 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten FedEx in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

Fedex Hoofddorp Schiphol ©

Fedex
Fedex


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 4,67 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 17,46 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 15,58.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2,65 dollar. FedEx 's dividendrendement komt neer op 0,97 procent. Het gemiddelde dividend van de transport- & logistiekbedrijven ligt op een schamele 0,48 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 5 maart een interim-dividend van 68 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 70,92 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds december vorig jaar staat het aandeel maar liefst 82 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 89 en de 306 dollar.

Historische koersen aandeel FedEx

fundamenteel onderzoek fedex

Klikt u hier voor dividend aandeel FedEx. Het aandeel sloot maandag op 271,94 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.