Megawinsten voor oliebedrijven met Shell voorop

Ondanks de gestegen olieprijzen worden voor het lopende kwartaal van de grote oliebedrijven megawinsten verwacht. Voor Royal Dutch Royal Dutch Shell wordt een kwartaalwinst van ruim 4 miljard pond verwacht (+60% jaar op jaar). De kwartaalwinst van BP wordt op 3,6 miljard pond ingeschat (+21%). De verkoop van BP van de diverse productiefaciliteiten in de Mexicaanse Golf heeft flink ingevreten op de productie- en omzet.

Meer afzet Royal Dutch Shell
shell productieOver het lopende kwartaal komt de afzet ruim 11 procent lager uit aldus analisten. Mede door de tegenvallende resultaten neemt de druk op CEO Bob Dudley hard toe.

Daarentegen had Royal Dutch Shell juist een veel grotere afzet over het tweede kwartaal. Verder stegen ook de inkomsten uit de takken onderzoek en productie met gemiddeld 70%. Het aandeel Royal Dutch Shell is dit jaar met ruim 30% gestegen, het aandeel BP nam met 17% in waarde toe. Vanaf het dieptepunt van de BP -crisis is het aandeel met ruim 54% gestegen tot nu rond de 470 pence. In Londen noteert het aandeel Royal Dutch Shell momenteel op 22,86 pence.