Adobe outperformer bij glamouraandelen in softwaresector

Adobe outperformt Amerikaanse glamouraandelen

Het aandeel Adobe behoort momenteel tot de beter presterende glamouraandelen in VS. Over de afgelopen 12 maanden staat het glamouraandeel maar liefst 69 procent hoger. De Amerikaanse glamouraandelen staan 20 procent in de plus. Voor een aandeel Adobe wordt nu 170 maal de CAPE-ratio betaald. De gemiddelde Amerikaanse glamouraandelen worden nu op 30 verhandeld.

Gezien de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 7,25 miljard dollar. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 5,85 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Adobe in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De meeste analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 2,09 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 4,22 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 41,38 uit.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het gemiddelde dividendrendement van de softwaresector ligt op een summiere 0,15 procent.

Actuele koersdoelen rond de 183 dollar

De laatste 3 adviezen voor het softwarebedrijf zijn afkomstig van RBC Capital Markets, BMO Capital Markets en JP Morgan.

Adobe 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 86,92 miljard .

Historische koersen Adobe

fundamenteel onderzoek adobe

Het aandeel staat om 15.49 1,35 procent hoger op 174,61 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.