Analisten verwachten over 2020 stijgende omzet NetFlix

Morgen gaat NetFlix haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten brengen. De omzet van het concern uit Los Gatos over dit jaar komt uit op 24,98 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 20,16 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten NetFlix in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

Netflix San Jose ©

Netflix
Netflix


De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 2,85 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 6,28 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een forse 79,3 te liggen.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de internetbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,09 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 602 dollar

De meest recente adviezen voor het internetbedrijf zijn afkomstig van Cowen and Company, RBC Capital Markets en Credit Suisse .

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 217,42 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 47 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 290 en de 575 dollar.

Historische koersen NetFlix

koersgrafieken netflix

Klikt u hier voor dividend aandeel NetFlix. Het aandeel sloot vrijdag op 497,98 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.