Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor Oracle

Morgen publiceert het Amerikaanse Oracle haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Gezien de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 39,64 miljard dollar. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 37,73 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Oracle in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 12,58 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 2,94 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 17,17 uit.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,71 cent. Oracle 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 1,41 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de softwaresector ligt op een magere 0,14 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Oracle 's totale beurswaarde 208,49 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 50,47 dollar.

Historische beurskoersen Oracle

koersgrafieken oracle

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.