MetLife sluit overeenkomst voor overdracht van pensioenrisico met Weyerhaeuser

 • Een dochteronderneming van MetLife (NYSE: MET) zal lijfrentevoordelen verstrekken aan bijna 5.200 gepensioneerden en begunstigden in de toegezegde pensioenregeling van Weyerhaeuser (NYSE: WY), die pensioenverplichtingen vertegenwoordigt van ~ $ 765 miljoen.
 • De aankoop van een lijfrentecontract van Weyerhaeuser bij Metropolitan Tower Life Insurance Company is in december 2020 afgesloten.
 • De transactie verandert niets aan het bedrag van de maandelijkse pensioenuitkering die de gepensioneerden en begunstigden van Weyerhaeuser ontvangen.
 • Dankzij deze overeenkomst voor de overdracht van pensioenrisico's kan Weyerhaeuser zich concentreren op zijn kernopdracht en de blootstelling van ons plan aan marktvolatiliteit verminderen.

  Beleggers in het aandeel MetLife kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel MetLife nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1.82 dollar. MetLife 's dividendrendement komt neer op 3.67 procent. Van de sector worden geen dividenden verwacht.

  Historische dividendrendementen MetLife

  De omzet van het concern uit New York City over dit jaar komt uit op 61.98 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 69.75 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten MetLife in beeld plus taxaties 2020

  aandeel

  De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 5.26 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 5.67 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 8.74.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 47.52 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 1 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 23 en de 53 dollar.

  Historische beurskoersen MetLife

  aandeel metlife

  Klikt u hier voor dividend aandeel MetLife. Om 22.10 stond het aandeel 2.86 procent lager op 49.57 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.