Analisten:minder omzet MetLife in het verschiet

Morgen komt het Amerikaanse MetLife met haar resultaten over het voorbije kwartaal. De omzet van het bedrijf uit New York City over dit jaar komt uit op 64.64 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 67.84 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten MetLife in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 5.33 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 6.3 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 10.19.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1.91 dollar. MetLife 's dividendrendement komt neer op 2.97 procent. Het doorsnee dividendrendement van de verzekeraars ligt op een aantrekkelijke 3.34 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 58.78 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel maar liefst 97 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 29 en de 65 dollar.

Historische koersen aandeel MetLife

fundamenteel onderzoek metlife

Het aandeel sloot maandag op 64.22 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.