Aanzienlijk dividendrendement ABB

Beleggers in het aandeel ABB kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel ABB nu één van de hoogste dividendrendementen van de Zwitserse beurs. De consensus van het dividend ligt op 83 cent per aandeel. Het dividendrendement van ABB ligt hiermee op 3.04 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een magere 0.35 procent.

Historische dividendrendementen ABB

Morgen komt het Zwitserse ABB met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Zuerich op 25.82 miljard CHF. Dit is licht minder dan de omzet over 2019 toen het concern 27.98 miljard CHF verdiende.

Historische omzetten en resultaten ABB in beeld plus taxaties 2020

financiële analyse

ABB Delft ©

ABB
ABB


De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 1.61 miljard CHF. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 76 cent verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 35.87 uit.

Laatste koersdoelen rond de 24 CHF

De laatste 3 adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van Barclays , Deutsche Bank en Credit Suisse .

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 58.12 miljard CHF. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 23 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 27 CHF.

Historische koersen ABB 2007-2020

financiële analyse abb

Klikt u hier voor dividend aandeel ABB. Het aandeel staat om 11.42 0.62 procent hoger op 27.26 CHF.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.