Google sluit 76 mln deal met Franse uitgevers

 • Alphabet 's (GOOG, GOOGL) betaalt in drie jaar tijd $ 76 miljoen aan Franse uitgevers om een geschil over auteursrecht op te lossen.
 • De details zijn afkomstig uit twee documenten die door Reuters zijn verkregen. Een daarvan toont de raamovereenkomst die zegt dat Alphabet bereid is om jaarlijks 22 miljoen dollar te betalen aan een groep van 121 nationale en lokale publicaties na ondertekening van individuele licentieovereenkomsten. Dit betekent dat uitgevers elk hun eigen overeenkomst met Alphabet moeten ondertekenen om een korting te krijgen.
 • Het tweede document is een schikkingsovereenkomst die $ 10 miljoen biedt aan de groep als ze ermee instemmen om alle huidige en potentiële toekomstige geschillen die verband houden met auteursrechtclaims te beëindigen tijdens de driejarige overeenkomst.
 • Alphabet voert een aparte strijd omdat Australië wetgeving overweegt die vereist dat de technologiegigant lokale uitgevers betaalt voor inhoud. Alphabet heeft gedreigd zijn zoekproduct uit de regio te halen en Microsoft heeft aangeboden om op te treden om de leegte op te vullen.

  Verwachtingen Alphabet

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Mountain View volgens de analisten uit op 226.74 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 182.53 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Alphabet in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyse

  Alphabet Silicon Valley Alphabet locatie ©

  Alphabet
  Alphabet


  De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 47.81 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 69.73 dollar over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 30.04.

  Voor dit jaar verwachten de analisten dat het bedrijf geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de internetsector ligt op een magere 0.09 procent.

  Jongste koersdoelen rond de 2552 dollar

  Goldman Sachs , Barclays en ABN AMRO gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 628.15 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 38 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1009 en de 2115 dollar.

  Historische beurskoersen Alphabet

  aandelenanalyse alphabet

  Klikt u hier voor dividend aandeel Alphabet. Het aandeel sloot vrijdag op 2095.03 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.