Apple richt nu ook op 6G

 • Afgelopen herfst bracht Apple (NASDAQ: AAPL) zijn eerste iPhone-modellen met 5G uit. Nu wil de technologiegigant een voorsprong nemen op het mobiele connectiviteitsspel door te werken aan 6G-technologie.
 • De techgigant plaatste deze week vacatures op zoek naar ingenieurs voor onderzoek naar draadloze systemen voor huidige en next-gen netwerken op de kantoren in San Diego en Silicon Valley.
 • Volgens de lijsten zullen de werknemers "de volgende generatie (6G) draadloze communicatiesystemen voor radiotoegangsnetwerken onderzoeken en ontwerpen."
 • Analisten en insiders uit de industrie verwachten niet dat 6G pas in 2030 zal worden uitgerold, aangezien de uitrol van 5G nog steeds aan het toenemen is.
 • Apple vertrouwde op Qualcomm (NASDAQ: QCOM) voor zijn 5G-modems, maar in december kwam het nieuws dat Apple een intern modemontwerp aan het plannen was.
 • In 2019 verwierf Apple de meerderheid van Intels smartphonemodemactiviteiten in een deal van $ 1 miljard.

  De omzet van het bedrijf uit Cupertino over dit jaar komt uit op 333.65 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 274.52 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Apple in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyses

  Apple ingang kantoor San Jose ©

  Apple
  Apple


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 74.87 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 4.45 dollar verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 28.28 uit.

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 85 cent. Apple 's dividendrendement komt hiermee op 0.68 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de hardwareproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 0.6 procent op.

  Recente koersdoelen rond de 154 dollar

  RBC Capital Markets, Barclays en Robert W. Baird gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 2236.9 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 76 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 53 en de 145 dollar.

  Historische koersen Apple voorbije 10 jaar

  aandelenanalyses apple

  Klikt u hier voor dividend aandeel Apple. Om 21.04 staat het aandeel 1.16 procent lager op 125.86 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.