'Outlook Boskalis valt tegen'

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft een tegenvallende outlook uitgesproken en de resultaten over het afgelopen halfjaar stellen teleur. Dat stelde SNS Securities donderdag. Volgens SNS lagen de resultaten van Boskalis aan de onderkant van de prognoses. De nettowinst kwam uit op 114 miljoen euro, terwijl SNS had gerekend op 119 miljoen euro. De omzet bedroeg 1,3 miljard euro. Hier rekende SNS op 1,4 miljard euro.

De voorspelling dat het resultaat in de tweede helft van dit jaar in lijn zal zijn met de eerste helft is aan de lichte kant, aldus SNS. Dit impliceert een nettowinst in heel 2011 van 228 miljoen euro, wat 13 procent onder de consensus ligt. Ook is Boskalis voorzichtig over de marktontwikkelingen, wat niet erg positief is, stelt SNS.

Accumulate- en hold advies
Volgens Rabobank houdt de prognose voor heel 2011 in dat de huidige consensus van 260 miljoen euro zal moeten worden bijgesteld tot een range van 230 tot 240 miljoen euro.

Ook bij KBC valt de outlook voor heel 2011 lager uit dan verwacht. Zij hanteren een verwachting voor een nettowinst in 2011 van 267 miljoen euro. KBC verwacht dat de consensus neerwaarts bijgesteld moet worden.

SNS en KBC hanteren een 'accumulate'-advies voor Boskalis . Rabobank heeft een 'hold'-advies. Donderdag om 9.48 uur noteerde het aandeel 10,6 procent lager op 23,68 euro. De AEX zakte 1,1 procent.

Boskalis heeft last van moeilijke markt

ANP